Panowie a ja mam takie pytanie? Mam Octe ASV 1.9 TDI -110 i przebieg to 130 kkm,chcialem sie zapytac ile proponujecie przyrostu mocy dla takiej wlasnie wersji.Sam myslalem zeby zrobic 135 koni i gdzies 305 NM dodam tylko ze auto teraz zaczelo robic duzo kilometrow bo co tydzien jezdze do Austri i spowrotem. Dlatego po programie nie chcialbm zadnych niespodzianek. I jescze ile wytrzymuja sprzegla w wersji ASV,czy jak zrobie taka moc jaka mysle to nie bedzie problemu ze sprzeglem. :|
Chiptuning inaczej - czyli co zrobić, żeby zaoszczędzić
Zwiń
X
-
135 KM i 300 NM będzie optymalne
Moment o tej wartości, powyżej 2000 obrotów nie sprawi problemuwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyZ ASV robia ~141KM i ~310Nm i nie jest to niczym szczegolnympozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jacek NowakSam myslalem zeby zrobic 135 koni i gdzies 305 NM
[ Dodano: Czw 19 Lut, 09 21:47 ]
Zamieszczone przez gedW chwili obecnej auto spala około 5,8l/100 w cyklu mieszanym.
Zostan lepiej przy serii, szkoda tracic gw, moc tez sie przydaje na drodze, a lepiej bedzie jak bedziesz lepiej operowal pedalem gazu :wink:
Komentarz
-
-
Podłączę sięile można wyciągnąć bezpiecznie z AHF 2002r. 140 000km - wykres serii poniżej.
Załączone plikiCzarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
-
Późno moment jak na obciążenie
Wtryski w AHF mają taki sam wydatek, tylko niższe ciśnienie otwarcia (Stąd nieco większe dymienie w porównaniu do ASV)www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Samiec powiedz mi czy pozmianie programu odczules duza roznice pomiedzy tym co jest teraz a co bylo wczesniej. Bo mniej wiecej bede chcial zrobic taki lightowy program ale napewno bede chcial miec przekroczobe 300 NM. Zmienilo sie spalanie przy niezmienionym stylu jazdy? :wink:Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rob555Odczucia zawsze sa na +
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++...
...bym powiedział :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
westwi78, mowiłem Ci już, że te 5000 to jest liczba, która nie wynika absolutnie z niczego, chyba, że przez te 5kkm ma się coś wysypać, więc równie dobrze można założyć, że robisz to po 500km
czeńdż oil i srusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Odnośnie spalania - na spadek zużycia paliwa wpływa przede wszystkim zwiększenie momentu obrotowego w użytecznym zakresie obrotów, dzięki czemu nie ma potrzeby kręcenia silnika pod 4k rpm, gdzie jego sprawność jest dużo mniejsza. Do tego dochodzą takie pierdoły którymi przejmuje się fabryka, a my nie musimy jak np. optymalny kąt wtrysku - tuner ustawia go pod kątem optymalnej sprawności silnika a fabryka pod kątem optymalnej emisji spalin ;-) To samo dotyczy EGR, też jego przymknięcie daje minimalnie wyższą sprawność silnika.
Jako ciekawostkę mogę napisać, że aktualnie wraz z moimi amerykańskimi partnerami przygotowujemy projekt dla Top Gear USA który ma kryptonim 7/70/7000 czyli zbudowanie samochodu który będzie przyspieszał do 60mph poniżej 7 sekund, kosztował na gotowo do 7000USD i miał spalanie co najmniej 70mpg czyli po naszemu 3.36l/100km! Auto będzie bardzo lekkie i ze starym poczciwym silnikiem ALH które szczycą się najniższym spalaniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie, myślę że jeśli dobrze dobierze się osprzęt silnika i program to powinno się udać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jacek NowakSamiec powiedz mi czy pozmianie programu odczules duza roznice pomiedzy tym co jest teraz a co bylo wczesniej. Bo mniej wiecej bede chcial zrobic taki lightowy program ale napewno bede chcial miec przekroczobe 300 NM. Zmienilo sie spalanie przy niezmienionym stylu jazdy? :wink:
Spalanie przy mojej takiej samej jezdzie jest 0,5l wieksze, ktos piszac o spalaniu ze jest takie samo albo spada, ma na mysli chyba tylko jazde ze stala predkoscia. :wink: Bo ja to czesto sie dynamicznie rozpedzam, to spalanie mam wieksze. Przy jedzie ze stala predkoscia, nie widze roznicy miedzy seria. Ogolnie jadac spokojnie spalanie jest takie same jak na serii i mozna zjechac ponizej 5l, wiec msyle ze jest ok.Komputer po programie zaniza spalanie o 0,5l.
Tu masz moje spalanie z przed i po wirusie.
Komentarz
-
-
Widzę temat się trochę ...wykoślawił, na początku było o celowości eco-tuningu w OII BXE ,teraz AHF poszedł na tapetę ile można bezpiecznie z tego zrobić...
Ja myślę że niedługo tuningując auta -to konie mechaniczne będziemy mogli w zasadzie całkowicie olać - po co komu 140 KM osiągane przy wysokich wartościach obrotów ( a na wyższych biegach 4,5, również wysokich prędkościach ) skoro mają usiać kraj 1000-em nowych radarów stacjonarnych i innych przenośnych gówien ?
Wczoraj sejm przyjął nową ustawę o ruchu drogowym !
Jeśli w ogóle będziemy robili tuningi to pewnie jedynie pod kontem wymodelowania możliwie wysokiego momentu obrotowego - akceptowalnego przez osprzęt.
Trzeba będzie szybciutko wyprzedzić 4-5 TIRów i z powrotem wlec się 90 km/h. PORAŻKA !
Jacy ludzie nami rządzą ? Zamiast budować bezpieczne drogi to wszystkim najlepiej założą kaganiec na mordę ! A do "Euro 2012" to chyba dróg raczej nie będzie bo po co...lepiej i łatwiej domalować jeszcze po jednym pasie do tych co już mamy a na granicach PL postawić znaki że zwężenie drogi na odcinku 500km i będzie fest.
Rozwiązanie zapożyczone od kabaretu Neo-Nówka.TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
DIESEL-TUNING.PL & TDI-RACING.PL
Chiptuning / Tuning elektroniczny, posiadamy własną hamownię,
Brodnica kujawsko-pomorskie
Komentarz
-
-
No niestety masz racje...jakas paranoja sie robi....
Z drugiej strony na dzien dzisiejszy za jazde bez tablic rej dostaniesz 100zl mandatu :twisted:
Wlepke na szybe wycieraczka zakryc, na przednia rejestracje akurat gazeta sie przykleila a tylnia spadla i jest w bagazniku... :P
Chca partyzantki beda mieli....ja tak jezdze od jakiegos czasu i w mysl o ruchu drogowym mam kilka min na doprowadzenie auta do prawidlowego stanu technicznego w razie kontroli.
Rejestacje z tyl na blachowkrety, z przodu gazete zdjemuje a na upartego moge wycieraczke opuscic by wlepka byla widoczna...i nawet 100zl nie zaplacepozdrawiam
Diagnostyka i tuning
www.tune-up.pl
Komentarz
-
-
rob555, przypomina mi sie film Fantomas. Tam mial obrotowe tablice rejestracyjne (na youtube widzialem pare podobnych patentow) i omijal korki uliczne wysuwajac skrzydla i smiglo :zlosnik1:VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Hehe tak tez nad tym myslalem ale jak by skumali to masz za podrabianie urzedowych dokumentow niezly problem....a tak...ze Ci sie reklamowka na rejestracji przykleila czy wiekszy lisc? :roll:
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
www.tune-up.pl
Komentarz
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=ZUp-B...eature=related Tutaj nie podrabiasz. Gorzej z przednia tablica (aerodynamika) Koniec OT :wink:VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
DIESEL-TUNING.PL & TDI-RACING.PL
Chiptuning / Tuning elektroniczny, posiadamy własną hamownię,
Brodnica kujawsko-pomorskie
Komentarz
-
-
jest cos takiego jak eco box.. widzialem cos takiego u Kreatora mocy, podnosza moc tylko o ok 10% i ma to wplynac na zmniejszenie spalania.
jakis gosc w nowym subaru (diesel) montowal cos takiegotaka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
Komentarz